Vår produktutvecklare Andrea berättar om hur det är att arbeta på innovationsavdelningen!

Andrea-Emmertz-Magnusson.jpg

Berätta om er innovationsavdelning?Atria är ett stort företag med produktion på sju anläggningar på olika orter runt om i Sverige. Innovationsavdelningen är uppdelad på alla dessa orter, men med tyngdpunkt på våra största anläggningar i Sköllersta och Malmö, där vi även har våra pilotavdelningar.

 Vad gör man på en innovationsavdelning?
På innovationsavdelningen utvecklar vi nya produkter tillsammans med vår marknadsavdelning. I det arbetet ingår idégenerering, produkt- och receptframtagning, produktion i liten skala samt implementering i fabrikerna. Utöver det jobbar vi även med optimering av vårt befintliga sortiment för att ständigt förbättra våra produkter och ligga i framkant.

Vilka typer av innovationer kan man jobba med inom livsmedelsbranschen?
Ett exempel på innovation inom livsmedelsbranschen är måltidslösningar. Genom att förbereda tillagningen av livsmedlet samt ha förpackningar som underlättar ger man ett mervärde till konsumenten. En smart förpackning kan till exempel göra det lättare att lyckas med steken eller undvika kladd på fingrarna.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att den ena dagen aldrig är den andra lik, att man tillåts vara kreativ och påhittig samt att jag får jobba med mat. Jag älskar mat, det är gott och skapar gemenskap.

Vad är ditt bästa tips till unga som vill jobba med innovation?
Utbilda dig. Var öppen för att ta ett arbete inom produktion och kvalité för att bredda din kunskap och erfarenhet.

Hur ser en vanlig dag ut på jobbet?  
Mitt jobb är väldigt varierande. Ena dagen är det mycket administrativt arbete som att svara på mail, jobba med recept och specifikationer. Andra dagar har vi projektmöten eller provkörningar i pilothallen eller ute i produktionen. Ibland har vi provsmakning och testlagning i samband med framtagning av tillagningsanvisningar.

Vilken utbildning rekommenderar du att man går?
Någon livsmedelsteknisk utbildning som till exempel Livsmedelsingenjör, Livsmedelsagronom eller Livsmedelstekniker.


Connect with us to stay up to date on new openings.

All jobs

Already working at Atria?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@atria.com
Teamtailor

Career site by Teamtailor