Möt vår HR-koordinator Pernilla som berättar vilka arbetsmarknadsmässor Atria kommer att delta på under våren!


Pernilla-Ekman.jpg

Varför är Atria med på olika arbetsmarknadsmässor för studenter?
Atria deltar på flera olika arbetsmarknadsmässor eftersom vi vill att fler studenter ska känna till oss när de sedan väljer var de ska praktisera, skriva examensarbete eller skaffa sitt första jobb efter studierna. De flesta känner till Atrias olika varumärken, Lönneberga, Lithells, Ridderheims, Tzay, men det är få som vet att de tillhör Atria. Kom gärna och besök vår monter på Campusmässan i Örebro den 13 februari, mässan KULA för kemi- och biotekniker studenter i Lund den 14 februari, EEE-dagarna för alla ekonomer i Lund den 20 februari.

Varför tycker ni att studentkontakten är viktig?
Vi är ständigt på jakt efter fler medarbetare som brinner för att utveckla framtidens mat och effektivisera våra processer. Studenterna ska snart ut i arbetslivet och söka sina första jobb och då vill vi såklart att de ska känna till Atria.

Vilka jobbmöjligheter finns hos Atria för högskole- och universitetsutbildade? 
Det finns många olika jobbmöjligheter för högskole- och universitetsutbildade på Atria. Du kan arbeta på vår marknadsavdelning i Stockholm, på IT-avdelningen i Sköllersta, på vår inköpsavdelning i Malmö eller befinna dig ute hos våra kunder och sälja våra smaskiga produkter. För ingenjörsutbildade finns det bland annat möjlighet att arbeta med att förbättra processerna i fabrikerna för att de ska bli mer effektiva och hållbara. Det finns även möjlighet att arbeta som produktutvecklare av bland annat kycklingprodukter, charkprodukter, färdigrätter eller vegetariska produkter. Vi har även förpackningsutvecklare som arbetar med att ta fram bättre och smartare förpackningar till våra produkter. 

Finns det även möjlighet att göra praktik eller skriva uppsats hos er?
Ja vi tycker det är mycket värdefullt att studenter gör sina uppsatser hos oss. I mån av tid tar vi också gärna emot praktikanter.

Vad är det bästa med att jobba på Atria?
Jag tycker att det bästa med Atria är att företaget satsar mycket på sin personal, bland annat genom att erbjuda en rad utbildningar. Atria erbjuder spännande utbildningar inom projektledning, presentationsteknik, ledarskap, säkerhet, intervjuteknik och sälj på olika nivåer.

Finns det möjlighet till en internationell karriär?
Ja det finns det, Atria finns även i Finland, Danmark, Ryssland, Polen och Estland.

Hur söker man jobb hos er?
Vi annonserar alla lediga tjänster på vår karriärsida https://career.atria.se/ där kan man lägga upp en egen bevakning och följa de avdelningar man tycker är intressanta och få notiser när lediga tjänster dyker upp.

Vad är ditt bästa tips till studenter som söker jobb inom livsmedelsbranschen?Livsmedelsbranschen är het just nu, det händer mycket inom flera olika områden och trenden tyder på att det kommer fortsätta vara så. Inom livsmedelsbranschen är det snabba puckar som gäller, vi måste komma med produkter som ligger i framkant vad gäller t.ex. hållbarhet och innovation. Så gillar du att vara nytänkande, arbeta kreativt med snabba puckar och befinna dig i en föränderlig miljö så hör du hemma i livsmedelsbranschen.

 

Connect with us to stay up to date on new openings.

All jobs

Already working at Atria?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@atria.com
Teamtailor

Career site by Teamtailor