facebook tracking

Möt vår kollega Hans Isflak som arbetar som ICT-Manager!

Hans Isflak.jpg

Berätta lite om din bakgrund.
Jag är i grunden idrottslärare men efter min utbildning på Idrottshögskolan i Stockholm fick jag nys om en nätverksteknikutbildning i Örebro som med mitt IT intresse verkade vara intressant. När jag avslutat Nätverksutbildningen fick jag jobb på ett konsultföretag inom IT där jag bland annat jobbade som tekniker, driftchef och service manager. Efter elva år fick jag erbjudande om att bli IT-chef på Ålands sjukhus och 2012 började jag min nuvarande tjänst på Atria.

 

Vad gör ni på IT-avdelningen?
Hur mycket som helst! Vår uppgift är att leverera en användarvänlig, driftsäker och kostnadseffektiv IT-lösning som passar Atria. Mycket handlar om att jobba strategiskt, både på kort och lång sikt. Vi hanterar PC-teknik, serverteknik, virtuell infrastruktur, nät och SAN (lagringsyta). Dessutom har vi en intern Servicedesk där två medarbetare hanterar samtal och mejl från användare inom företaget som stöter på problem.

Vad innebär ditt jobb som ICT-Manager?
Tjänsten innebär att arbeta med strategiskt långsiktiga och kortsiktiga IT-frågor, att driva den framtagna strategiska och praktiska målbilden för Sverige, Norge, Danmark och Polen framåt. Jag driver bland annat upphandlingar med leverantörer och samarbetspartners och förhandlar nya avtal. Jag håller mig up to date med vad som händer inom IT-världen och diskuterar det tillsammans med mina medarbetare så att vi kan hitta lösningar som kan appliceras hos oss. Jag jobbar även koncernövergripande tillsammans med mina kollegor i Finland, Estland och Ryssland utifrån en IT-strategi för hela Atria-koncernen. Så det blir en hel del möten med ICT-Managers från de andra Atria-länderna.

Vad är roligast med ditt jobb?
IT är mitt stora intresse men jag tycker att det är minst lika roligt med människor. Så jag gillar verkligen den kombinationen. Jag får mycket energi av att hjälpa och pusha mina medarbetare till att lyckas. Och så tycker jag att det är kul att hålla mig ajour med vad som händer i IT-världen och förutse nya teknologier.

Vad är den största utmaningen?
De flesta av oss är idag helt beroende av att dator/platta/telefon och annan IT-teknik fungerar för att vi ska kunna utföra våra jobb i olika system. När IT-lösningar förvandlas till IT-problem skapas frustration och produktiviteten sjunker. Utmaningen vi har inom IT är att leverera en IT-miljö som passar alla inom Atria. Personligen så har jag en stor utmaning att finna tid att vara ute i verksamheten och träffa användare för att få input och omvandla den till förbättring, jag tycker dock att vi fångar upp mycket via vår Servicedesk som dagligen har kontakt med användare.

Vilka egenskaper är viktiga när man jobbar med IT?
Hos oss på Atria är det viktigt med en bred IT-kunskap eftersom vi är för små för att ha medarbetare med en särskild spetskompetens. För att jobba med IT behöver man vara analytisk, ha förmågan att prioritera och vara noggrann. Det gäller att ha en förståelse för kopplingen mellan IT-infrastruktur, system och användare samt att kunna lyssna in vad användaren vill ha. Man måste också ha tålamod och förstå att saker kan ta tid, särskilt när det dyker upp problem.

Hur ser du på din framtid inom företaget?
Vi på IT är inne i en spännande period, särskilt med tanke på att vi bygger en koncernövergripande IT-miljö med en IT-verksamhet som suddar ut landsgränser. I övrigt trivs jag i min roll och känner mig stolt över att jobba på Atria med tanke på att vi har så fina och starka varumärken.

Jobbar du redan på Atria?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@atria.com
  • AnnaKarin Dennevi
  • Åsa Josell
  • Håkan Fridh
  • Jonas Björnson
  • Lars Ohlin
  • Mats Göransson
  • Pernilla Ekman
  • Rebecca Olofsson
  • Sara Andersson
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor