Terminalchefen Ola i Sölvesborg berättar hur corona har påverkat logistiken i kycklingfabriken

                        Ola_färdig.jpg

Atria har ungefär 840 medarbetare i Sverige. Här kan ni ta del av en intervju med en av dem: Ola Sjöström.


Namn: Ola Sjöström 
Gör: Terminal Manager, stationerad i Sölvesborg 
Anställd sedan: 2012

Hej Ola!

Vad innebär det att arbeta som terminalchef i kycklingfabriken i Sölvesborg?
Rollen som terminalchef är bred och omfattar allt från vardagliga operativa uppgifter till strategiska frågor. I stora drag är det viktigaste att se till så logistiken fungerar och utveckla logistiken för att möta organisationens mål. Tillsammans med mina kollegor på logistik i Sölvesborg ser vi till att följa upp leveranssäkerheten till kund, både vad gäller tid och paketering. Jag ansvarar också för vår fabriksförsäljning i Sölvesborg. Vi har en liten butik bredvid fabriken där vi säljer andrahandssorterade produkter från fabriken – en väldigt uppskattad och välbesökt butik!

Vad är det roligaste i din roll?
Variationen och utmaningen. Jag älskar logistik samtidigt som det är oerhört utmanande. I Sölvesborgsfabriken hanterar vi stora volymer färsk kyckling vilket innebär korta ledtider. Det gäller att agera snabbt och se till att samtliga leveranser kommer ut i tid. Det kräver noggrann planering och mycket samarbete med såväl transportörer som övriga Atriafabriker.

2020 har varit ett speciellt år för oss inom livsmedelsindustrin. Hur har coronasituationen påverkat logistiken i Sölvesborg?
Det var och är en utmaning då trycket pågår fortfarande. Dagligvaruhandeln går som tåget och när bunkringen tog fart i våras var det högt tempo hos oss i fabriken. Volymerna ökade rejält och så även leveranserna. Det var en del pusslande att få ihop alla transporter då vi vanligtvis bokar transporter utifrån tidigare prognos. Ena dagen kunde vi ha bokat en transport för 20 pallar för att sedan nästa dag stå med 40 pallar redo på grund av den stora efterfrågan. Men (!) det var också väldigt roligt i våras. Vi fick se hur fabriken kunde leverera och det blev verkligen en ”Titta vad vi kan åstadkomma”-känsla. Den intensiva perioden gjorde att vi utvecklades på flera plan. Det var både en skrämmande resa men samtidigt en väldigt rolig.

Smittspridningen nu har tagit fart utanför storstäderna, kan ni märka av detta?
Ja, vi har märkt av en ökning. Till exempel i våras var majoriteten av leveranserna till Stockholm, troligtvis på grund av det höga trycket inom dagligvaruhandeln. Nu ser vi istället högre efterfrågan från andra delar av landet och bokningarna har flyttats närmare oss. Men på det stora hela har inte den utspridda smittspridningen påverkat oss jättemycket. Det blir lite omplanering, men vi fortsätter leverera kyckling från Blekinge till alla Sveriges middagsbord!

Vad gillar du att göra när du inte är på jobbet?
Att hitta på olika aktiviteter i naturen med familjen. Jag har förmånen att få bo nära havet här nere i Sölvesborg vilket är fantastiskt. Havet och båtlivet är två saker som ligger mig varmt om hjärtat. Annars är matlagning ett stort intresse. Stora delar av den gångna sommaren har spenderats i mitt nya utekök. Det är inte mycket som slår en varm sommarkväll och grill!

Connect with us to stay up to date on new openings.

All jobs

Already working at Atria?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@atria.com
  • AnnaKarin Dennevi
  • Åsa Josell
  • Håkan Fridh
  • Jonas Björnson
  • MajBritt Kronman
  • Mats Göransson
  • Mattias Hjalmarsson
  • Rebecca Olofsson
  • Veronica Kitti
  • Zacharias Danielsson
Teamtailor

Career site by Teamtailor