MI-utvecklaren Jomard ser till att många av Atrias satsningar grundar sig på relevant data »

                   JomardFärdig.jpg

Atria har ungefär 840 medarbetare i Sverige. Här kan ni ta del av en intervju med en av dem: Jomard Sabri


Namn: Jomard Sabri 
Gör: Developer MI, stationerad i Sundbyberg 
Anställd sedan: 2016

Hej Jomard!

Vad innebär det att jobba som Developer MI?
I min roll som utvecklare för Market Insight (MI) ansvarar jag för att se till att tekniken och datan bakom vårt MI-verktyg fungerar och är korrekt. Enkelt förklarat så tar jag in bland annat konsument och beteendedata, bearbetar det och sedan laddar in i systemet så allt är på plats för vår marknadsanalytiker Rebecca att omvandla denna komplexa data till konkreta insikter. Jag är lite som en fotbollsdomare. En bra domare är en domare som inte syns om han gör jobbet korrekt, haha.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
En vanlig dag är såklart varierande men den går oftast ut på att bygga dataflöden eller felsöka problem. På Atria försöker vi alltid ha MI-verktyget uppdaterat och anpassat till våra användare. Vi inom MI-gruppen har ofta diskussioner och strävar alltid efter att identifiera nya potentiella datakällor. En annan viktig aspekt är också att vi utökar systemet med efterfrågad data. Till exempel om en kollega önskar ett KPI som vi skulle kunna beräkna och rapportera, då ser vi till att utveckla det. En annan rolig grej är att Atria satsar på Market Insight och nyligen dragit igång att utveckla ett danskt MI-verktyg för den danska verksamheten. I det projektet är jag vår representant från Sverige och hjälper till att få alla pusselbitar på plats. Det blir många möten med andra kollegor inom Atriakoncernen. Kul och givande!

Vad är din bakgrund?
Jag har alltid haft något slags datorintresse och det har alltid funnits en dator hemma, men det var först när jag började studera psykologi och sociologi på universitet som intresset för dataanalys tog fart. Väl inne på psykologispåret fick jag upp ögonen för kognitiv psykologi där man ofta mäter processerna med data, också kallat psykometri, Till exempel IQ-tester, reaktionsstid och liknande. Det blev sedan naturligt att arbete med dator och mänskligt beteende på något sätt. Innan Atria arbetade jag på en epilepsiklinik i USA som Clinical Research Associate i tre år och hjälpte att analysera dataset utifrån befintliga patientjournaler. Det var någonstans här som jag förstod att det är detta jag vill utvecklas inom och arbeta med. Nu är jag på Atria och trivs som fisken i vattnet.

Vad är det roligaste med din roll?
Att den data vi utvecklar kommer ligga till grund för såväl operativa som strategiska beslut. Med data kan vi skapa förståelse om marknaden och sedan bilda en bedömning av behov och möjligheter. Vi befinner oss i en stor MI-satsning och det är så roligt. Genom att ständigt utveckla och berika vår data kan vi utveckla Atria. Vi är på god väg att få till en stabil bas och målet är att bygga vidare på detta och utföra med komplexa grejer i framtiden.

Vad gillar du att göra utanför jobbet?
Förutom att träna och umgås med vänner så har jag ett nyfunnet intresse att producera musik. Intresset har alltid funnits där men under coronatiden har jag kommit igång med att producera egen musik inom genren Drum and Bass. Det är en genre inom elektronisk musik som är influerad av allt från hiphop och reggae till metal och techno, fast med elektronisk touch och bas. Målet är att på sikt släppa en egen låt som jag är nöjd och stolt över. Vi får se när det blir av. Lägg mitt namn på minnet 😉

Connect with us to stay up to date on new openings.

All jobs

Already working at Atria?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@atria.com
  • AnnaKarin Dennevi
  • Åsa Josell
  • Håkan Fridh
  • Jonas Björnson
  • MajBritt Kronman
  • Mats Göransson
  • Mattias Hjalmarsson
  • Rebecca Olofsson
  • Veronica Kitti
  • Zacharias Danielsson
Teamtailor

Career site by Teamtailor