Fredrik berättar om hur det är att arbeta som Business Controller på Atria Concept

                                FredrikHejKollega.jpg

Atria har ungefär 840 medarbetare i Sverige. Här kan ni ta del av en intervju med en av dem: Fredrik Forsberg. 


Namn: Fredrik Forsberg
Gör: Business Controller på Atria Concept, stationerad i Sundbyberg.
Anställd sedan: 2008

Hej Fredrik!

Vad innebär det att jobba som Business Controller på Atria Concept?

─ På Atria Concept arbetar jag med affärsenhetens ekonomi och försöker styra verksamheten mot lönsamhet. Det blir en hel del planering, kommunikation och stöd till olika intressenter i koncernen när vi är i budget-, prognos- eller bokslutsprocesser för att se till att allt rullar på som det ska. Jag har tätt samarbete med olika chefer inom ekonomi och finans. Här får jag inblick i verkligheten bakom siffrorna vilket alltid är spännande.

Vad gör ni på Atria Concept?
Concept är en av fyra affärsenheter inom Atria Sweden. Atria Concept är specialiserade på snabbmatsmarknaden och erbjuder olika ”on-the-go” måltidskoncept. Vi förser många välkända kedjor, så som OKQ8 och Cirkel K, med grillutrustning, korv, hamburgare, såser med mera. Bara för något år sedan drog vi igång två stycken verksamheter i Sydkorea och UK. Atria Concept finns sedan tidigare med kunder och egna bolag i Finland, Polen, Ryssland och Baltikum och vi fortsätter vår spännande resa.

Vad är det roligaste i din roll?
─ Det händer massa roligt i min roll. Särskilt roligt är det med nya affärer och när jag får olika kundcase att utvärdera. Kundcasen, eller de eventuella affärerna, benar jag ut och vrider och vänder för att se om de är lönsamma för oss. Ibland följer jag också med ut på kundmöten och deltar ur ett ekonomiskt perspektiv. Det är väldigt roligt att följa med och träffa våra kunder.

Vilka är de största utmaningarna som Business Controller?
─ 
En utmaning är att jag är Atrias Concepts ordningsman och affärsman, haha. Jag jobbar tätt med sälj och marknad och ibland får man avråda från deras kreativa idéer. Det är viktigt att inte dras med och bli allt för mycket säljare själv. Det gäller att ha fötterna kvar på jorden och känna sig trygg i sina kalkyler.

Vad gjorde du innan du började på Atria?
Precis innan Atria arbetade jag med redovisning inom IT-branschen. Jag har arbetat med ekonomi och redovisning i hela mitt liv och haft olika ekonomiroller genom åren. Det var också redovisning som jag arbetade med i min första roll på Atria fram tills rollen som Business Controller blev ledig. Jag kliver nu in i mitt nionde år som Business Controller på Concept och trivs väldigt bra!

Vad gillar du att göra när du inte är på jobbet?
Motionera och vara ute i naturen. Jag är jaktintresserad och har genom åren spenderat mycket tid i skogen. Det är ett stort intresse och framför allt roligt när man har ordnat råvarorna helt själv till lördagsmiddagen. Ett annat mer fysiskt fritidsintresse är tennis. Tennis har jag spelat hela mitt liv och det är en perfekt träningsform som kräver både strategiskt tänkande och snabbhet. Passar också perfekt i C19-tider!

Connect with us to stay up to date on new openings.

All jobs

Already working at Atria?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@atria.com
  • AnnaKarin Dennevi
  • Åsa Josell
  • Håkan Fridh
  • Jonas Björnson
  • MajBritt Kronman
  • Mats Göransson
  • Mattias Hjalmarsson
  • Rebecca Olofsson
  • Veronica Kitti
  • Zacharias Danielsson
Teamtailor

Career site by Teamtailor