Vad är det bästa med att jobba som teamledare i Boråsfabriken? John ger svaren.

JohnKuuparinen.jpg

Atria har ungefär 810 medarbetare i Sverige. Här kan ni ta del av en intervju med en av dem: John Kuuparinen. 


Namn: John Kuuparinen
Gör: Teamledare produktion, stationerad i Borås 
Anställd sedan: 2000

Hej John!

Berätta om ditt arbete!
Jag arbetar som teamledare i produktionen i Borås. Det innebär att leda och fördela arbetet så att produktionen flyter på och att finnas tillgänglig om eventuella problem uppstår. I rollen ingår att vara ute i produktionen men också sitta på kontoret med administrativa uppgifter. Men jag är mest ute i produktionen.

Hur hamnade du på Atria?
Först blev jag anställd på dåvarande Filos som förvärvades av Sardus och sedan Atria. Jag vill minnas att det står augusti 2000 som anställningsdatum på mitt kontrakt. Det hela började med att min kompis pappa, som arbetade på Filos, hjälpte mig att få sommarjobb på fabriken. Efteråt blev jag erbjuden anställning och här är jag kvar.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Friheten och kollegorna. Vi har stor tillit i fabriken och det är ett stort mått av frihet under ansvar. Jag sköter min avdelning och så länge det inte är något speciellt som händer så sköter alla sina grejer och vet vad de ska göra. Bara man genomför sina uppgifter noga och riktigt så är det ingen som kommer och petar. Det är också väldigt bra arbetskamrater. Många kollegor har varit här i flera år, till exempel har de ”nya” heltidsanställda varit här i 6 år. Annars har majoriteten varit i 10–15 år och det är en härlig gemenskap. Alla känner alla och vi äter frukost samt lunch tillsammans.

Om du inte jobbat här, vad hade du då velat göra?
Ett tag var jag inne på att skola om till brandman, det har alltid varit en dröm. Om jag fick välja helt fritt hade jag valt dykinstruktör på en tropisk ö. Jag gillar att dyka och vem hade tackat nej till att bo i bambuhydda och dyka. Kanske också ligga i hängmattan med en kokosnöt och sugrör.

Vad gör du på fritiden?
Förutom att hänga med familj och vänner så blir det en del träning, matlagning och bakning. Bakning har alltid varit ett intresse medan matlagning har vuxit fram på senare dagar. Tidigare var det mest spagetti och köttbullar på menyn, men nu tittar jag ofta efter nya recept och testar på lite avancerade grejer. 

Connect with us to stay up to date on new openings.

All jobs

Already working at Atria?

Let’s recruit together and find your next colleague.

email
@atria.com
Teamtailor

Career site by Teamtailor